Artikkeloversikt.

Angst.

De fleste som ønsker psykolog på nett og online psykolog gjør det fordi de sliter med en eller annen form for angst. Alt fra generell angst til prestasjonsangst/presentasjonsangst, angst i bil eller kollektiv trafikk, panikkangst, fobier, tvangslidelser (OCD) eller sosial angst tilbyr jeg behandling for.

 

Sosial angst.

Mange sliter med så stor angst og nervøsitet i sosiale sammenhenger at de opplever det som et problem hemmer dem i hverdagen. Enten de opplever de som et generelt problem eller det oppstår i helt spesifikke situasjoner på privaten eller på jobb er det mulig å få hjelp og bli bedre. Les artikler om sosial angst.

 

Depresjon.

Når du er deprimert føles ting håpløst, men med hjelp og støtte er det mulig å bli bedre. Mange som lider av depresjon og dystymi vegrer seg for å ta kontakt fordi de ikke tror at noen kan hjelpe dem. Les artikler om depresjon.

 

Utbrenthet.

Utbrenthet er langvarig stress som sakte men sikkert har spist opp all energi i hverdagen. Få hjelp til å få overskudd, energi og mening tilbake i livet ditt. Les artikler om utbrenthet.

 

Stressmestring.

Stress fører til at mange ikke orker mer på jobben, hjemme, eller i sosiale settinger. De aller fleste som får hjelp til å forstå og håndtere stress og uro har stort utbytte av det. Les artikler om stressmestring.

 

Tvangslidelser (OCD).

Tvangstanker og tvangshandlinger er veldig slitsomt for den som er berørt. En del av en vet at tankene og handlingene er irrasjonelle, men allikevel klarer man ikke lar være å utføre dem eller gi dem oppmerksomhet. Les artikler om tvangslidelser/OCD.

 

Psykosomatiske lidelser.

Over halvparten av befolkningen sliter med en plage/sykdom/lidelse som det ikke finnes en forklaring på eller kur for. Nesten en million nordmenn sliter med tinnitus, og nesten like mange med ryggplager og muskelsmerter som man ikke blir bedre av. Noen ganger kan slike plager skyldes psykologiske faktorer som det kan være verdt å utforske.

 

Tap og Sorg.

Det finnes ingen riktig måte å håndtere tap og sorg på, men det finnes sunne måter man kan mestre smerten ved sorgen på. Sorgfølelser som blir satt ord på og erfart kan skape lindring ved å skape en ny forståelse. Les artikler om tap og sorg.

 

Fobier.

Hvis du lever livet med angst pga en fobi bør du vite at fobier kan overvinnes med den rette behandlingen. Alt fra edderkoppfobi, sprøytefobi, insektfobi, hundefobi, flyskrekk og heisskrekk kan overvinnes. Les artikler om fobier.

 

Relasjonsvansker.

Den vanligste årsaken til at folk tar kontakt med psykolog på nett er fordi de opplever noen relasjoner som så stressfulle og vanskelig at de ikke lenger vet hvordan de skal håndtere dem. Les artikler om relasjonsvansker.

Mest leste artikler

Symptomer på utbrenthet

Man blir ikke utbrent over natten. Snarere kommer symptomene gradvis og over tid. I begynnelsen merker man at motstanden mot jobben blir større og større og man begynner kjenne det på kroppen. Les mer

Symptomer på høyt stress

Symptomene på stress er de samme som for angst. Stresset kanaliseres i kroppen på tre måter: 1) via stripete muskulatur, 2) gjennom glattmuskulatur, eller 3) som kognitive og perseptuelle forstyrrelser. Les mer

Symptomer på depresjon

Vi har alle svingninger i humøret og gode og dårlige dager. Å være nedtrykt fra tid til annen er normalt, men når tomhet, mangel på energi og fortvilelse ikke gir slipp kan det være et tegn på depresjon. Les mer

Overvinn sosial angst

For å overvinne sosial angst er det flere ting man kan gjøre, feks: redusere angstsymptomene, bli bevisst egne følelser, bli bevisst egne intensjoner, samt utfordre dysfunksjonelle forsvarsmekanismer. Les mer